Felgi 18" ze Sportage do Soula, polerka [FOTO]
Moderatorzy: Kwarcu, miazg, rob68
- djoneway
- Bywalec
- Gadu-Gadu: 1330551
- Czym jeżdzę: 2009 KIA Soul 1.6 CRDi XXL
Felgi 18" ze Sportage do Soula, polerka [FOTO]
Witam,
jakiś czas temu kupiłem okazyjnie używane felgi z Kia Sportage 2011 z najwyższej wersji. Fele były nieco zniszczone, tzn. posiadały wadę fabryczną, aluminium na zewnętrznych ramionach zaczęło się utleniać poprzez złe zabezpieczenie lakierem bezbarwnym.
Wyglądało to tak:
Zabrałem się za regeneracje felg a dokładnie polerowanie aluminium. Proces jest bardzo czasochłonny, wymagał on najpierw wyczyszczenia zewnętrznej powłoki z lakieru bezbarwnego i dostania się do gołego aluminium. Oczywiście, trzeba było zabezpieczyć i okleić czarne elementy felgi, żeby ich przypadkowo nie zniszczyć. Następnie papierami na mokro zaczynając od gradacji 320 a kończąc na 2500 trzeba było dokładnie wyczyścić całość (to chyba zajmuje zdecydowanie najwięcej czasu). Po doprowadzeniu powłoki aluminium do gładkości można było się zabrać za polerkę czyli specjalna pasta polerska Autosol i bawełniana końcówka na wiertarkę i tak polerowanie do wysokiego połysku.
Oto efekt....
A tak prezentują się już na aucie...
Oceniajcie... szczerze to liczyłem na bardziej powalający efekt no ale jest lepiej niż na standardowych 18tkach do Soula
Pozdrawiam!
jakiś czas temu kupiłem okazyjnie używane felgi z Kia Sportage 2011 z najwyższej wersji. Fele były nieco zniszczone, tzn. posiadały wadę fabryczną, aluminium na zewnętrznych ramionach zaczęło się utleniać poprzez złe zabezpieczenie lakierem bezbarwnym.
Wyglądało to tak:
Zabrałem się za regeneracje felg a dokładnie polerowanie aluminium. Proces jest bardzo czasochłonny, wymagał on najpierw wyczyszczenia zewnętrznej powłoki z lakieru bezbarwnego i dostania się do gołego aluminium. Oczywiście, trzeba było zabezpieczyć i okleić czarne elementy felgi, żeby ich przypadkowo nie zniszczyć. Następnie papierami na mokro zaczynając od gradacji 320 a kończąc na 2500 trzeba było dokładnie wyczyścić całość (to chyba zajmuje zdecydowanie najwięcej czasu). Po doprowadzeniu powłoki aluminium do gładkości można było się zabrać za polerkę czyli specjalna pasta polerska Autosol i bawełniana końcówka na wiertarkę i tak polerowanie do wysokiego połysku.
Oto efekt....
A tak prezentują się już na aucie...
Oceniajcie... szczerze to liczyłem na bardziej powalający efekt no ale jest lepiej niż na standardowych 18tkach do Soula
Pozdrawiam!
- Kwarcu
- EMERYTOWANY SZEF SZEFÓW
- Czym jeżdzę: 1.6 CVVT
Re: Felgi 18" ze Sportage do Soula, polerka [FOTO]
Jak dla mnie zaje****fajne.
Dobra robota.
Dobra robota.
- grisza
- Bywalec
- Czym jeżdzę: SOUL L 1.6 GDI RED
Odwaliłeś kawał świetnej roboty , bardzo ładnie prezentują się przy czarnym lakierze.
-
- Nasz człowiek
- Czym jeżdzę: SOUL 1,6 CRDi XL Play
No, sam chciałeś ocen, to masz :
jak dla mnie pierwsza klasa.
Ciekawe, jaką minę ma teraz poprzedni właściciel ???
Podziwiam za pracowitość, bo ja bym nie dał rady.
jak dla mnie pierwsza klasa.
Ciekawe, jaką minę ma teraz poprzedni właściciel ???
Podziwiam za pracowitość, bo ja bym nie dał rady.
Pozdrawiam, Hary.
- JOKER
- Bywalec
- Czym jeżdzę: FL 1.6 GDI L Titanium Silver
Szacun... Kawał świetnej roboty. Normalnie się można przy nich golić...
- soulek
- CZŁOWIEK SUCHAR :)
- Czym jeżdzę: 1.6 CVVT M Vanilla Shake
SUPER ma teraz Kolega felunek
-
- Bywalec
- Gadu-Gadu: 1725179
- Czym jeżdzę: 1.6GDI XL Tomato Red
Takie fele bodajze daja w USA do Soul'a w wersji sport. Dobra robota chociaz mi sie podobaja 18ki standardowe bardziej ;p
- Robert
- Bywalec
- Czym jeżdzę: 1.6 GDI 140 KM L+Led Black Soul
Super! Szacun, to z pewnością kosztowało masę pracy